Nyheter

/ Nya SEAT Ibiza går nu att beställa i Sverige – priset för en Ibiza Style startar på 139.900 kr / Med femte generationens Ibiza är SEAT först ut i VW-gruppen på den nya MQB A0-  plattformen / Nya SEAT Ibiza är mer kompakt utvändigt och mer rymlig invändigt / Med nya Ibiza fortsätter SEAT:s största produktoffensiv genom tiderna »
Johan Kristoffersson tog PSRX Volkswagen Swedens första pallplats när han blev trea i Portugals deltävling i FIA World Rallycross Championship. Med den placeringen och Petter Solberg på sjätte plats i finalen utökade teamet sin ledning mästerskapet. »
Det finns bra rekord och så finns det fantastiska. För Johan Kristoffersson, Petter Solberg och PSRX Volkswagen World RX Team Sweden är Montalegre en plats där de har sitt absolut bästa rekord. »
· Första eldrivna konceptbilen någonsin från ŠKODA · Två elmotorer med 225 kW effekt (306 hk) · Räckvidd upp till 500 kilometer med kraftfulla litium jon-batterier och avancerad kraftregenerering. · Tredje steget i självkörande teknik · ŠKODAs senaste designspråk med kristalldesign · Elektriska drivlinor en central part i ŠKODA’s globala tillväxtstrategi · Redan 2025 beräknas var fjärde ny ŠKODA vara elektrifierad genom antingen laddhybrid eller ren eldrift ŠKODA lägger grunden för framtidens elektriska mobilitet med konceptbilen VISION E. Utrustad med dubbla elmotorer, ett kraftfullt litium jon-batteri och nya smarta Simply Clever-lösningar tar ŠKODA med mer än 120 års historik klivet in i den elektrifierade världen redan om två år. 2020 lanseras första elbilen, 2025 kommer det finns fem helt eldrivna ŠKODA-modeller i modellprogrammet och samma år ska var fjärde såld bil vara elektrifierad som laddhybrid eller ren eldrift. »
· Serieproduktion 2019: den andra elbilen från Audi · Kraftfull Audi coupé-design med quattro fyrhjulsdrift · Strålkastare som kommunicerar med omgivningen På bilsalongen i Shanghai visar Audi upp en eldriven konceptbil som går i serieproduktion redan 2019.  Audi e-tron Sportback är en fyradörrars Gran Turismo på 320 kW med mer än 50 mils räckvidd på ren eldrift.  Det kraftfulla formspråket kombinerar klassiska Audi-detaljer med en rad trendsättande nyheter som bl.a. kommunicerande LED-strålkastare. »
Johan Kristoffersson behöver en stand-in i STCC när några deltävlingar krockar med VM i rallycross. Varför inte kalla in en trefaldig svensk mästare? − Det är alltid mycket glädje och energi med KMS och Volkswagen, säger Fredrik Ekblom, som gör comeback i standardvagnsmästerskapet i en Volkswagen Golf GTI. »
· Helt eldriven konceptbil med en räckvidd på upp till 500 km, fyrhjulsdrift och autopilotläge · Fyrdörrars coupé och SUV i en och samma bil · Nya ”CleanAir system” svarar för extremt ren kupéluft i I.D. CROZZ · Världspremiär på Auto Shanghai i Kina »
· Crossover med eldrift: SUV och coupé smälter samman i ny konceptbil · Utsläppsfri bil med fyrhjulsdrift och självkörande läge · Ny medlem i Volkswagens eldrivna I.D.-familj »
Racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer att få ett hektiskt schema den kommande säsongen. Utöver att köra Audi RS 3 LMS för PWR Racing Junior Team i STCC kommer hon även att köra Audi R8 LMS i ADAC GT Masters. Bakom satsningen står Audi Sport Racing Academy och TKL Motorsport. - Jag kommer få köra mycket bil och det är allas vår dröm som racingförare, säger Mikaela. »
Som en av de första länderna i Europa har Volkswagen i Sverige nu lanserat sin nya hemsida som baseras på bilmärkets nya plattform. »
Även i år har Volkswagen glädjen att tillsammans med Agria Djurförsäkring och Länsförsäkringar arrangera Volkswagen Grand Prix, en av landets mest prestigefulla tävlingar på internationell nivå för den svenska hopp-eliten. Förra årets trio på prispallen i Volkswagen Grand Prix med Peder Fredricson i täten, Rolf-Göran Bengtsson och Henrik Ankarcrona gav mersmak och nu är dags igen.    »
Volkswagen gör comeback när STCC drar igång första helgen i maj. Det betyder också att Kristoffersson Motorsport finns med på banan igen med två Volkswagen Golf GTI-ekipage. − Vi har alltid tävlat med stöd av återförsäljarna och ägnat oss åt varumärkesbyggande. Nu finns det bilar i koncernen som passar in i det nya TCR-reglementet, säger stallchefen i KMS, Tommy Kristoffersson. »
· ŠKODAs elektriska koncept med futuristisk interiör · ’Simply Clever’: individuellt roterbara säten ger enkelt in- och ursteg · Lång hjulbas och korta överhäng garanterar generösa kupémått · Självklart ŠKODA-rymligt lastutrymme VISION E har världspremiär på bilsalongen Auto Shanghai 2017 (19-28 april) och den futuristiska konceptbilen visar designspråket för ŠKODAs framtida elbilar, som lanseras redan 2020. De uppseendeväckande sidodörrarna är bakhängda och ersätter B-stolpen. Samtidigt finns det i den ljusa interiören fyra roterbara säten och utan kardantunneln är golvet både plant och utrymmet generöst. »
Vi på Audi Sverige söker nu dig som är intresserad att ta del av en inspirerande vardag i en dynamisk miljö på ett världsledande varumärke med multi-internationell närvaro som befinner sig i framkant inom innovation, design och prestanda. »
Nu utökar Volkswagen sin modellportfölj med en nyskapande Gran Turismo-modell: helt nya Arteon. Denna premiumbil med avancerad teknik, generösa utrymmen och uttrycksfull design är nu beställningsbar på den svenska marknaden. − Det känns väldigt spännande och kul att erbjuda svenska bilköpare en helt ny bil i premiumklassen. Arteon har alla förutsättningar att stärka varumärket Volkswagen ytterligare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. »